Hellende daken

Het team van Algemene Dakwerken Theunis zorgt voor de afbraak van oude daken en plaatst volledige nieuwe hellende daken regio Zoutleeuw. Voor de dakbedekking heb je de keuze uit pannen of leien. We werken vooral met kleidakpannen en natuurleien van de fabrikanten Koramic, Eternit en Monier.

Het kiezen van een dakpan of lei is niet altijd eenvoudig. Je hebt de keuze uit keramische pannen, betonpannen, tegelpannen, natuurleien en kunstleien in verschillende groottes en vormen. We helpen je al even verder:

  • Stedenbouwkundige voorschriften: voor je pannen of leien laat plaatsen, is het van belang te weten of het toegestaan is gebruik te maken van een holle pan, betonpan, tegelpan … Vraag het na bij je architect of bij de stedenbouwkundige dienst van je gemeente.
  • Stijl van je woning: heb je een klassieke of moderne woning? Is het een bungalow of cottage? Zoek je iets in pastorijstijl? Ook dat speelt mee bij de keuze van hellende daken. Verder houd je best ook rekening met de kleur van de woning.
  • Vorm van het dak: de oppervlakte en vorm van je dak zijn vaak bepalend voor het type dakbedekking. Zo zijn kleinere dakpannen beter geschikt voor een dak met ‘onderbrekingen’ zoals dakkapellen, torentjes …
  • Hellingsgraad: ook dat bepaalt mee het type dakbedekking. Zo hebben zacht golvende pannen voldoende aan een dakhelling van 20° tot 25°, terwijl tegelpannen minstens een dakhelling van 35° nodig hebben.
  • Tenslotte pas je je keuze van dakbedekking ook best aan de omgeving van je woning aan. Een woning gelegen in een bosrijk gebied zal sneller vatbaar zijn voor mossen en algen. In dat geval kies je best voor een pan die een oppervlaktebehandeling heeft ondergaan.

Bij Algemene Dakwerken Theunis helpen we je graag verder bij de keuze van je hellende daken. We geven je een eerlijk en professioneel advies. Neem dus vandaag nog contact.


Back to Top